top of page

De ce firmele de curatenie nu maresc preturile?

De 8 - 12 ani, preturile in curatenie au ramas la acelasi nivel. Cred ca este singurul domeniul al serviciilor in care preturile nu au crescut deloc si pentru asta ar fi doua explicatii. In primul rand cererea, care raportata la numarul de firme de curatenie existente pe piata din Romania, este inca mica. In al doilea rand, convingerea ca o firma de curatenie care face ce as putea face si eu daca as avea timp, chef, putere, ajutoare, aspiratoare si solutii profesionale, nu trebuie sa coste mult.


Pe acelasi principiu am putea spune ca suntem capabili sa varuim, sa vopsim, sa reparam fel de fel si atunci de ce ar mai fi nevoie de specialisti? Insa aici se vede ca inca piata de cleaning nu este matura in Romania. Inca nu se considera profesionisti, jucatorii din piata. Si este pacat. Asadar, preturile sunt neschimbate si oricum mici in comparatie cu valoarea muncii prestate. Curatenia intr-o garsoniera costa intre 200 – 250 lei, apartamentele cu doua camere de la 300 lei, cu 4 camere – 400 lei, curatenia dupa constructor intre 5 si 9 lei/mp. Cam acestea sunt preturile firmelor din Romania. Ce difera de la una la alta este sigur calitatea, seriozitatea, profesionalismul. Una este sa apelezi la o firma care are lucratori neexperimentati, care nu stiu sa foloseasca solutiile de curatenie, nu vad detaliile unei lucrari si fac o interventie doar la suprafata, si alta e sa lucrezi cu o firma profesionista care stie ce are de facut si intr-un timp relativ scurt vor finaliza lucrarea cu brio..

Imi povestea cineva ca acum 2 ani a chemat o firma de curatenie la vila lui si a fost foarte dezamagit. “Au venit doua femei nengrijite si fara echipament, au intrat incaltate in casa si au intrebat unde e apa si daca am un lighean. Deja mi-am dat seama ca sunt in pericol si in drum spre telefon, ca sa vorbesc cu patroana lor, am auzit o mare bubuitura. Ligheanul meu cu apa cazuse in bucatarie iar femeile erau cu gura mare ca au alunecat din cauza grasimii de pe gresie. A fost un cosmar, nu vreau sa-mi mai amintesc. Evident ca le-am aratat usa”.

Da, se mai intampla…Dar in general trebuie sa fim obiectivi si sa spunem ca firmele de curatenie care au cel putin 5 ani pe piata si au avut lucrari in mod constant au capatat experienta si nu dezamagesc clientul.

Asadar, bucurati-va de preturi cumsecade si acordati-va timp liber! Insa revin la colegii din breasla, si am o rugaminte. Nu va mai prostituati, pentru ca a lua lucrari la preturi sub pretul pietei nu este o solutie pe termen lung. Si aduce pe termen lung, oboseala si extenuare in echipa, dar si falimet, cel mai probabil. Astept aici opinii sau pareri despre cum am putea avea un pret corect pentru serviciile din curatenie, precum si masuri care sa elimine concurenta neloiala a celor care lucreaza cu personal la negru sau pe bani putini. Impreuna suntem cei mai buni.


Tu, clientul nostru, nu uita ca si curatenia este o meserie onesta si cinstita, deci trateaza cu respect acesti oameni din bransa. Si nu uita ca poti cumpara oricand un serviciu de curatenie pe care sa-l daruiesti cuiva drag! Veti vedea ca ai facut cel mai inspirat, util si frumos cadou!


Astept mesaje cu parerile voastre, precum si motivele pentru care nu ati marit preturile sau tarifele in acelasi ritm cu preturile din alte domenii, si ma intereseaza si cum faceti fata costurilor tot mai mari in comparatie cu preturile inghetate la servicii de atata timp. Succes si spor in tot ceea ce faceti.


102 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Opmerkingen


bottom of page